Her hos mig

Her hos mig gives der tid, masser af tid…

Vi er meget ude, hver dag næsten – enten i haven, eller ude og at gå en tur, eller begge dele. Vi kan godt lide at fordybe os i et emne feks. dyr, at snakke om hvor de kommer fra, at sanse dem og snakke med dem. Jeg kører indimellem større temaer, der strækker sig over 1-2 mdr. Jeg oplever her, at børnene får et større ordforråd, at de via deres genkendelighed bliver trygge og robuste, og udviser stor glæde i aktiviteten. Jeg kan her bla. nævne jul, påske, dyretema, tema “red bierne”, fodboldtema, bondemands og høsttema. Børnene bliver inddraget i temaerne og har også indflydelse på aktiviteterne.

Oplevelser i vores hverdag.

 Når vi er ude, kan vi godt blive godt beskidte, fordi vi mærker, lugter og undersøger naturen. (Så husk praktisk tøj til årstiden). Vi besøger sommetider mine heste, eller vi går op og fodrer ænder ved dammen. Om sommeren tager vi også til Åbenrå dyre skue, hvor vi aer dyrerne, kigger på maskiner eller vi tager i jordbær marken, på stranden i Hostrup skov/ Åbæk, eller besøger natur børnehaven i Løjt, for blot at nævne nogle af de ting vi oplever. Desuden holder vi en stor fællesdag i parken i sdr.Hostrup for andre private passere og deres børn fra bla. Løjt, Åbenrå, Hostrup skov, Kliplev, Felsted, Søgård, Tinglev, Bolderslev og mange andre steder fra. Kroen sørger for mad og drikke og derudover har vi lånt en hoppeborg fra sdr.Hostrup by. En rigtig dejlig dag, hvor alle børn hygger sig.

For at sikre den gode overgang, besøger vi Stubbæk børnehave/ vuggestue.

Når det kan lade sig gøre, besøger vi Stubbæk børnehus, for at støtte overgangen til børnehave. Jeg har et godt samarbejde med pædagogerne, og når tiden nærmer sig tager vi på besøg. Vi har som oftest madpakke med, og barnet kan se stuen hvor det skal gå, dette er med til at gøre barnet mere tryg. Samtidig hilser vi ofte på gamle børn, det er en skøn mulighed.  Sidste år deltog vi også i ” sommer i by” hvor vi efterfølgende var henne i Stubbæk børnehus og lege.

 Sammen med bjoernebanden og solveigs børneunivers, er vi i Stubbæk skoles gymnastiksal, for at øve at være i større sociale grupper. Desuden tager vi til børnesalmesang i  Ensted kirke, et musisk tilbud børnene nyder. Jeg vægter meget børnenes leg, så børnene får øvet sig på det sociale og lærer at agere i samspil med andre, også så de føler sig som en del af fællesskabet. Jeg sidder på gulvet og guider dem og støtter dem bla. i at sige til og fra, som jo er en vigtig personlig kompetence for at kunne være i socialt samspil.

Vi kan også blive beskidte indenfor. Vi maler, tegner, klipper, klistrer bager eller leger med sanser. Derfor kan der godt komme pletter/streger på tøjet. Generelt forsøger jeg at komme rundt om hele barnet, og forsøger at skabe et trygt læringsmiljø også ift. læreplanstemaerne: sprog og kommunikation, krop, sanser og bevægelse, personlig/ socialt, kultur, æstetik og fællesskab og sience, natur og udeliv. Børnene får medindflydelse på hvad hverdagen skal indeholde, og bliver inddraget. Vi laver bla. mindfulnes hvor hele børnegruppe er med, som et børnefællesskab.

Hvordan gør vi så…..?

Vi øver, at sidde pænt ved bordet når vi spiser, men vi skal også have lov til at “mærke” maden, så når de små kan, får de lov til at spise selv. Der følger lidt ekstra rengøring med, men jeg mener, at det er vigtigt for børnene at “få lov” i denne fase, da det er en vigtig del af udviklingen.  Derfor kan der forekomme leverpostej i håret og makrel på blusen.

Ved bordet sidder børnene også på faste pladser. De har én bestemt farve kop og tallerken de får når de starter hos mig. Dette er med til at give dem struktur, genkendelighed og derved tryghed. Det er meget bevidst jeg bruger dette, og min erfaring er, at børnene stiller sig hen til deres plads, når de er sultne. Jeg arbejder som regel med en fast dagsrytme. Formiddagsmaden spises ca 8.30-9 og her får børnene et let måltid og vand. Herefter synger vi som regel, taler om hvad vi hedder, hvor vi bor….. osv. Herefter starter aktiviteter og leg. Middagsmaden spiser vi ca. 10.30-11.  Jeg koger gerne lidt grønt, sommetider laver vi spejlæg, frikadeller og ellers får vi rugbrød. Herefter leger børnene, sidder på potte inden de skal ud og sove. Når børnene står op er der frugt. Her er som regel friskbagte boller, grød, grove pandekager eller hvad jeg nu finder på.

Børn lærer bedst gennem kroppen. Så jeg forsøger at kropsliggøre oplevelserne ved at bruge mange af sanserne. Vi skal røre og mærke ved hesten, snuse til den og høre den pruste, før vi ved hvordan den rigtig er, og så kommer “begrebet hest” rigtigt under huden. Ift. bondemands temaet talte børnene længe om marken, fordi de var nede og gå i det lange korn. Vi plukkede noget korn til vores udstilling, samt fodrede hønsene med korn. Vi prøvede ligeledes at kværne det til mel.

Vi fjoller meget!

Børn elsker når man laver sjov og ballade, og jeg elsker når børnene har det sjovt, og jeg kan se, at de udvikler sig. Jeg arbejder meget på, at børnene bliver selvhjulpne, robuste, trygge og sociale skønne små individer – som bliver klar til børnehave.
De får den tid de skal bruge til selv at tage tøj og sko på selv. Og af igen. Vi øver, og øver til den er der.

Sproget udvikles hver dag – vi taler meget. Både verbalt og kropsligt. Vi læser bøger,  har dialogisk læsning, fabulerer, rimer/ remser, spiller billed lotteri, vi bruger fokus ord og leger med bord teater. Børnene får lov til at bruge kroppen, og selv finde ud af at løse,- ellers guider jeg selvfølgelig, hvordan de nu lige kommer op på cyklen, ind i legehuset, eller hvad det nu måtte være. Vi synger – laver fagter. Tegner, maler og laver kreative ting af f.eks. noget vi har fundet i naturen.  Vi bager og laver mad og lærer at sætte ord på følelser, som jo er en vigtig ting at kunne, i det sociale samspil med andre.

dagpleje
Udtalelse fra kunde

Dagpleje

Det er efterhånden nogle år siden mine børn har været i dagpleje hos Lene. Men glemmer hende aldrig. Lene er fantastisk, hun er omsorgsfuld, har humor, og samtidig super dygtig pædagogisk. Vi har altid følt vores børn næsten var en del af familien, og det har virkelig varmet vores hjerte. Lukasz og Wenche


anmeldelse

Wenche Vølkers , Forældre


5 / 5 Stjerner


Hjemme hos lened
lened aabenraa

Kom og besøg os

En enkelt handling kan oftest sige meget mere end 1000 ord og selvom jeg kan skrive med hele mit hjerte og passion for børnene – vil jeg meget hellere vise din familie, hvorfor jeg måske er det rette valg for jer.

Kontakt mig i dag enten ved at udfylde formularen eller give mig et ring på 51 88 19 89.

Privat børnepasser LeneD

Lene Danielsen
Wais 24 - Stubbæk
6200 Aabenraa
E-mail: lene@lened.dk

Mobil: 51 88 19 89

sommerfugl